Boksti
(покроковий рецепт з фото)
Боксті - ірландські млинчики з картоплі, які більше нагадують оладки. Якщо ви любите деруни, то це блюдо буде вам до смаку!
Докладніше, як приготувати боксті, я розповім нижче. Якщо хочете зробити коржі пишніше, можете додати 1/2 ç.l. Розпушувача. Зі спецій можна додати гранульований часник і цибулю. Традиційно боксті подаються зі смаженими сосисками, але і зі сметаною виходить теж смачно. Рекомендую спробувати!
- Картопля - 6 штук
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Картоплю помийте і очистіть від шкірки. Відваріть 3 картоплини в воді до м'якості.

Потім розімніть картоплю в пюре.

Інші 3 картоплини очистите і натріть на крупній тертці. Дайте постояти 5-7 хвилин. Відіжміть зайву рідину.

З'єднайте терту картоплю і пюре. Додайте сіль і перець. Потім додайте борошно, ще раз перемішайте.

З маси сформуйте маленькі коржі. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте коржі по 3-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

Боксті готові, смачного!