Буряк з яблуками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ця закуска з буряка з яблуками скрасить холодні зимові вечори. На смак вона виходить насиченою, яскравою і трохи солодкуватого. Просто смакота!
Докладніше, як приготувати буряк з яблуками, я розповім нижче. Час приготування може варіюватися від години до півтора. Буряк має стати м'якою, а вся зайва рідина випаруватися. Яблука рекомендую використовувати зелені. Яблучний оцет можна замінити на винний, якщо він до смаку більше подобається. Салат поєднується майже з будь-яким гарніром, але найкраще підходить до відвареної картопелька. Обов'язково спробуйте!
- Буряк - 1, 5 кілограма
- Яблука - 700 грам
- Морква - 4 штуки
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 120 мілілітрів
- Яблучний оцет - 50 мілілітрів

Підготуйте всі інгредієнти.

Буряк помийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Додайте рослинне масло, яблучний оцет і воду.

Морква помийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Перекладіть в каструлю з буряком.

На середньому вогні почніть нагрівати каструлю з овочами. Додайте сіль і цукор.

Яблука очистіть від шкірки, наріжте кубиками. Додайте до овочевої суміші в каструлі. Гасіть все разом на слабкому вогні близько години. Якщо рідина занадто швидко випаровується, то можна підлити води.

Розкладіть бурякову суміш по стерилізованим баночках, закрийте кришками і залиште до повного охолодження.

Буряк з яблуками готова, смачного!