Цукати
(покроковий рецепт з фото)
Смачні домашні цукати - ідеальне ласощі і для дітей, і для дорослих. Такі цукати можна їсти практично в необмеженій кількості. А готуються вони просто, але досить довго. Спробуйте!
Цукати з фруктів і овочів - це дуже смачний десерт, який можна їсти як цукерки, а можна додавати в випічку, наприклад, в кекси і пироги. Цукати з фруктів можна без побоювання давати дітям, не боячись, що в складі ласощі є барвники, ароматизатори та консерванти. Звичайно, тут є цукор, але при бажанні його кількість можна трохи зменшити. Особисто мені найбільше подобаються морквяні цукати, бурякові цукати мають дуже яскраво виражений смак, як і імбирні, які я найчастіше додаю в різдвяну випічку.
Ось мій простий рецепт, як приготувати цукати.
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Імбир - 150 грам
- Вода - 750 мілілітрів
- Цукор - 300 грам
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк, морква і імбир очистіть і промийте.

Буряк наріжте невеликими кубиками, не дуже дрібними, але і не дуже великими.

Кубиками трохи меншого розміру поріжте моркву.

Так само поріжте і імбир.

Воду розділіть на 3 рівні частини по 250 мл. В одній частині води розчиніть третину (100 г) цукру і доведіть до кипіння. У киплячий сироп відправте буряк і уварюють на повільному вогні, поки цукровий сироп НЕ вивариться, а кубики НЕ карамелізіруется. Точно так же зробіть і з кубиками моркви, і з кубиками імбиру.

Коли сироп випарується, а кубики майбутніх цукатів карамелізіруется, викладіть їх на деко, застелене пергаментом, і поставте в духовку, розігріту до 60 градусів. Сушіть цукати при відкритих дверцятах приблизно 5-7 годин. Можна використовувати також електричну сушарку, з нею навіть простіше.

Цукати готові. Вони вийшли дуже смачними.