Калья
(покроковий рецепт з фото)
Не лякайтеся незнайомого назви, адже калья - це традиційне російське блюдо. Радимо вам урізноманітнити щоденне меню і подивитися, як приготувати калью - м'ясний суп на огірковому розсолі.
Як правило, калью готують або з м'ясом, або з рибою, але обов'язковим інгредієнтом є огірковий розсіл. Саме вони надає готовому блюду злегка кислий, але апетитний смак солоних огірків. Суп виходить набагато смачніше, якщо овочі попередньо пропассеровать з томатним соком, вони віддадуть сік і пом'якшають. Суп виходить насиченого червоного кольору і апетитно пахне рибою, обов'язково спробуйте.
- Тунець - 1300 грам
- Томатна паста - 40 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий - 0, 5 штуки
- Картопля - 6 штук
- Огірки - 6 штук (солоні)
- Розсіл - 2-3 літрів (огірковий)
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Перець духмяний - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець червоний гострий - За смаком

1. Зваріть жирний рибний бульйон: обробити тунця, очистіть його від кісточок і викладіть в каструлю. Залийте рибу холодною водою, поставте на невеликий вогонь і варіть протягом 1-1, 5 годину.

2. Морква, солодкий перець і огірок наріжте тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю і картоплю наріжте невеликими кубиками. В іншу розігріту каструлю додайте трохи рослинного масла і злегка обсмажте нарізану моркву.

3. Далі викладіть цибулю і болгарський перець, перемішайте і обсмажте протягом 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Додайте нарізані огірки, томатну пасту, огірковий розсіл і перемішайте.

4. Дайте овочам згасити, додайте нарізаний відварений тунець. Додайте бульйон, добре перемішайте і додайте картоплю. Проваріть калью 10-15 хвилин, додайте спеції і сіль за смаком.

5. В кінці приготування додайте зелень і зніміть суп з вогню. Смачного!