Мамалига класична
(покроковий рецепт з фото)
Чим мені подобається народна кухня, так це своєю простотою і легкістю приготування страв. Мамалига - одне з них. Мамалигу можна використовувати замість хліба, можна подавати з бринзою, сиром або соусом.
Перед вами рецепт, як приготувати мамалигу класичну. Для мамалиги слід брати кукурудзяне борошно дрібного помелу. Її попередньо потрібно добре просушити в духовці і просіяти через сито.
Їдять мамалигу традиційно руками, вмочуючи її в вподобану добавку: гарячі шкварки, лексема (тушкована свинина), тушковані овочі або часниковий соус "мужду" . Всі добавки подаються окремо.
- Зерно зернових - 200 грам
- Вода - 600 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Бринза - 150 грам (для подачі)

Кукурудзяне борошно і вода - ось два основних інгредієнта, які нам знадобляться.

Закип'ятіть воду, сіль й. Просійте через сито 1 ст.Л. Кукурудзяної муки. Розмішайте і доведіть до кипіння.

Потім просійте всю решту борошна, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Як тільки каша загусла, додайте вершкове масло і перемішайте.

Варіть мамалигу ще 15 хвилин, постійно помішуючи. Перевірте кашу на готовність:
Дерев'яну ложку поставте в центр каші і різко дістаньте. Якщо до ложки нічого не пристало, значить мамалига майже готова. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою на кілька хвилин, щоб мамалига пропеклась.
Дерев'яну ложку поставте в центр каші і різко дістаньте. Якщо до ложки нічого не пристало, значить мамалига майже готова. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою на кілька хвилин, щоб мамалига пропеклась.

Проведіть уздовж стінок каструлі змоченою у воді ложкою, переверніть каструлю на дошку. Правильно приготовлена мамалига, повинна зберегти форму каструлі. Нарізати мамалигу можна вощений ниткою або дерев'яним ножем. Смачного!