Маринад для скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Розповім простий рецепт, як приготувати маринад для скумбрії.
Скумбрія - це дешева і смачна риба, що містить необхідні нам вітаміни. Дуже часто її запікають на грилі. У магазинах продають мариновану рибку, проте, мені більше подобається зробити все самому. Зберігайте рибу в холодильнику в контейнері з щільною кришкою і подавайте в холодному вигляді.
- Філе скумбрії - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Сухе біле вино - 160 мілілітрів
- Білий винний оцет - 60 мілілітрів
- Петрушка свіжа - 3 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Лимон - За смаком

1. Очистіть цибулину і наріжте тонкими півкільцями. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть цибулю.

2. Обсмажуйте цибулину до золотистого кольору.

3. Влийте в сковороду до золотистої цибулі біле сухе вино.

4. Слідом за вином додайте винний оцет.

5. Викладіть в сковороду лавровий лист і доведіть її вміст до кипіння.

6. Після закипання зменшіть вогонь і готуйте 5-7 хвилин.

7. Тим часом вимийте рибне філе і витріть його серветками, наріжте невеликими шматочками.

8. З усіх боків трохи поперчіть і посоліть рибку.

9. У контейнер викладіть більшу частину цибулі зі сковороди, розподіліть поверх скумбрію.

10. Додайте весь вміст сковороди поверх риби.

11. Дрібно наріжте петрушку і посипте нею рибку. Залиште до охолодження, потім накрийте кришкою і струсіть рибу, надішліть її на 1 добу в холодильник.

12. Перед подачею на стіл дістаньте рибу з холодильника і полийте лимонним соком або покладіть часточки лимона.