Маринад з буряка 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Маринад з буряка - універсальний продукт. Його можна подавати окремо або використовувати в якості заправки для борщів, супів, салатів. Вносимо різноманітність в повсякденне меню!
Щоб зрозуміти, як приготувати маринад з буряка, не потрібно бути Архімедом - все дуже просто і доступно. Чи впорається навіть дитина або зовсім недосвідчена господиня, ну а кулінаркою «зі стажем» цей рецепт взагалі здасться елементарним. Однак не будемо витрачати час - краще приготуємо маринад з буряка! 
- Буряк - 1 кілограм
 - Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
 - Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
 - Оцет 3% - 1, 5 склянки
 - Вода - 0, 5 склянки
 - Запашний перець горошком - 4-5 штук
 - Лавровий лист - 2-3 штук
 - Гвоздика - 4-5 штук
 - Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
 - Мускатний горіх - 1 щіпка
 

Буряк гарненько моєму і відварюємо до готовності.

Очищаємо від шкірки.

Ріжемо скибочками, пелюстками, соломкою - як вам здається «смачніше»; ).

Розкладаємо буряк в стерилізовані банки (в кожну попередньо кидаємо по лавровому листку, парі штук гвоздики й запашного перцю).

Змішуємо воду, оцет, сіль, цукор і інші спеції. Доводимо до кипіння, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Майже киплячим маринадом заливаємо буряк і закриваємо поліетиленовими кришками. Можна, можливо, звичайно, і закатати металевими, але практика показує, що маринад з буряка довго не затримується, так навіщо створювати собі зайві складності? ;)

Банки з готовим маринадом прибираємо в холодильник, щоб незабаром дістати і використовувати за призначенням; )