Маринований арахіс
(покроковий рецепт з фото)
Маринований арахіс - незвичайна закуска за мотивами китайської кухні. Підійде до охолодженого пива або до більш міцному алкоголю. Блюдо виходить смачним, з яскравим насиченим смаком, непогано насичує.
Докладніше, як приготувати маринований арахіс, я розповім нижче. Арахіс краще використовуйте необсмаженого, без солі. Якщо любите гостре, то в маринад можна додати мелений червоний перець. Лимон можна замінити на лайм, так смак вийде екзотичніше. Особливо закуска повинна сподобається тим, хто любить пробувати нові оригінальні рецепти!
- Арахіс - 200 грам
- Імбир - 40 грам
- Лимон - 3 штуки
- Соєвий соус - 75 мілілітрів
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Зелень - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Відваріть арахіс близько години до м'якого стану.

Імбир тонко наріжте.

З лимонів вичавіть сік. Змішайте імбир, сік лимона, всі спеції, дрібно посічену зелень і часник. Перемішайте.

Додайте арахіс в маринад, ретельно перемішайте. Перекладіть в чисту стерилізовану банку. Залиште на 3-5 днів.

Маринований арахіс готовий, смачного!