Огірочки з хріном
(покроковий рецепт з фото)
Хрін надає огіркам гостроту, а також, завдяки йому, вони виходять хрусткими. Можна використовувати як листя, так і молоденькі корінці хрону.
Розкладіть огірки, хрін і спеції по банках стерильним. Залийте окропом, простерилизуйте і закатати! хай щастить!
- Огірок - 5-10 штук (скільки увійде в банку)
- Корінь або листя хрону - 1-2 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без верху)
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Оцет столовий 9% - 25 мілілітрів (на літрову банку)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець гіркий, перець богарскій - За смаком
- Зелень - За смаком (лист вишни, смородини, петрушка, кріп, Braai, лавровий лист)

Приготуйте вимиті чисті овочі, спеції і банки стерильні з кришками.

Поріжте шматочками часник, перець болгарський.

На дно чистої банки покладіть спеції, сіль, цукор.

Покладіть огірки, болгарська і гіркий перець, корінці хрону.

Залийте окропом, простерилизуйте банки по 5 хвилин. Влийте оцет і закатати. Банки переверніть догори дном і залиште остигати на ніч. Вранці можна прибрати в прохолодне місце для зберігання.