Шоколадний пиріг по-Міссісіпські
(покроковий рецепт з фото)
Цей дуже шоколадний пиріг напевно сподобається шоколадоголікам Розсипчастий шоколадний корж, ніжна шоколадна начинка і найлегші збиті вершки - цим пирогом можна не захоплюватися! готуємо!
Цей дуже шоколадний пиріг з берегів Міссісіпі. Любителям всього шоколадного він дуже сподобається. Знаменитий він став після виходу на екрани фільму "прислуга" . З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати неймовірно смачний шоколадний пиріг по-Міссісіпської і, я впевнена, ви будете в захваті!
- Борошно пшеничне - 225 грам
- Какао - 6 Ст. Ложок(2 - в тісто, 4 - для начинки)
- Вершкове масло - 325 грам(150 - в тісто, 175 - для начинки)
- Цукор - 5- чайних ложок (для тіста)
- Тростинний цукор - 250-300 грам (для начинки)
- Яйця - 4 штуки
- Шоколад - 170-180 грам(150 - для начинки, інше для прикраси)
- Вершки - 600 мілілітрів(300 - для начинки, 300 - для прикраси)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2-3 Ст. Ложок

Почнемо з приготування тіста. Просіваємо в миску борошно і какао.

Додаємо вершкове масло і перетираємо.

Ось так виглядає борошно, перетерта з маслом.

Додаємо цукор і вливаємо воду. Води може знадобитися 2-3 ложки, кількість залежить від якості борошна.

У результаті повинно вийти м'яке еластичне тісто. Відправимо його в холодильник хвилин на 15.

Випікати будемо в формі діаметром 23-24 см. Розкачати тісто в корж і потім акуратно викладемо у форму, формуючи високі бортики. На тісто викладаємо фольгу і насипаємо горох або квасоля. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім фольгу з горохом прибираємо і запікаємо ще хвилин 10.

А поки займемося начинкою. Розтираємо масло з тростинним цукром, додаємо какао і яйця. Розтираємо до однорідності. Дуже зручно робити це ополоником.

Додамо розтоплений шоколад і перемішати. Шоколад краще брати в рівному співвідношенні гіркий і молочний.

Додаємо вершки і перемішуємо до однорідності.

Виливаємо отриману масу на спечений корж і відправляємо в духовку запікатися при 160 градусах хвилин 45-50.

Ось так виглядає пиріг після запікання. Трохи потріскався верх, але нічого страшного. Остужаем пиріг.

Збиваємо вершки з цукровою пудрою до пишної і стійкої піни.

Перекладаємо пиріг на блюдо, зверху наносимо шар збитих вершків і посипаємо натертим шоколадом. Можна насолоджуватися!