Соус «Tonkacu»
(покроковий рецепт з фото)
Соус "тонкацу" прекрасно поєднується з смаженим м'ясом або як соус до японських страв. Він має приємний кисло-солодкий смак з ароматом і гостротою часнику з імбиром.
Соус "тонкацу" дуже популярний в Японії і підходить для будь-якого обсмаженого м'яса. Після охолодження його потрібно перекласти в чисту і суху банку, закрити і зберігати в холодильнику. Зберігатися соус в таких умовах може протягом 4 тижнів.
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Соус соєвий - 1/2 склянки
- Саке - 1/2 склянки
- Імбир свіжий - 3 Ст. Ложки (тертий)
- Часник - 10 грам
- Цукор - 1/4 склянки
- Оцет рисовий - 1/4 склянки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування японського соусу "тонкацу" .

У каструлю вливаємо соєвий соус, саке, додаємо томатну пасту. Всипаємо цукор і перемішуємо до однорідного стану.

Очистіть часник і натріть на дрібній тертці. Додайте в каструлю з томатно-соєвою сумішшю.

Імбир почистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці. Додайте в каструлю з сумішшю.

Все добре перемішайте.

Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть до мінімального рівня і варіть перемішуючи протягом 25 хвилин. Остудіть і подавайте на додаток до страв.

Смачного!