Суші-піца
(покроковий рецепт з фото)
Суші-піца - це дуже оригінальна італійська піца, приготована з інгредієнтів, зазвичай використовуються в приготуванні суші. Дуже незвичайний смак - рекомендую спробувати!
Суші-піца - страва, придумане не мною, а кухарями піцерії, що знаходиться неподалік від нашого будинку. Якось раз нас дуже зацікавило назва цієї піци в меню, заязикали - і були приємно здивовані. Дійсно дуже смачно! Потім спробували відтворити щось схоже будинку - вийшло не гірше. Так що ділюся рецептом з вами - чим чорт не жартує, може ви любите експериментувати так само, як і я, і приготуєте суші-піцу Удачі!
- Дріжджі свіжі - 10 грам
- Цукровий пісок - 20 грам
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Вершки 20-22% - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 15 мілілітрів
- Тунець у власному соку - 200 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сир твердих сортів - 150 грам
- Огірки - 100 грам
- Водоросли нори (великі листи) - 4 штуки
- Креветки очищені - 100 грам

Спершу необхідно замішати тісто. Беремо склянку теплої води, розводимо в ньому дріжджі, додаємо сіль, цукор і трішки борошна. Ми залишаємо хвилин на 10.

Потім поступово підмішуємо решту борошна і замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Як тільки перестане - ставимо тісто в тепле місце, нехай підходить.

Коли тісто підійде (це ще приблизно півгодини, в залежності від дріжджів), в нього потрібно вмішати оливкова олія. На це буде потрібно ще пара хвилин.

Поки тісто відпочиває - займемося начинкою. Тертий сир змішуємо з вершками, додаємо мелений перець. Перемішуємо.

Огірок миємо й нарізаємо максимально тонкими пластинками.

Тісто розділяємо на дві частини, кожну з них розгортаємо (у нас вийде 2 піци з вказаної кількості інгредієнтів). Потім викладаємо на тісто начинку: спершу листи норі, потім сирно-вершкову суміш, далі консервований тунець, креветки і огірки.

Запікаємо приблизно 15 хвилин при 180-200 градусах.

Смачного!