Торт «легкий»
(покроковий рецепт з фото)
Для цього рецепта вам не будуть потрібні якісь особливі вміння або навички. З простого набору продуктів, які практично завжди є під рукою, можна спекти торт, який оцінять "худнуть" .
Якщо вам цікаво, як приготувати торт "легкий", то прочитайте цей рецепт. Відмінний варіант для тих, хто рахує калорії. Такий тортик не зашкодить вашій фігурі, але буде дуже актуальний при чаюванні. Торт також можна і подати на святковий стіл. Прикрашати торт можна в будь-якому тематичному стилі (наприклад, в новорічному).
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 180 грам
- Лимон - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач тіста - 15 грам
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Яблуко - 2 штуки
- Жовток яєчний - 2 штуки (крем)
- Цукор - 50 грам (крем)
- Борошно пшеничне - 30 грам (крем)
- Молоко - 1/2 L (крем)
- Ваніль - 2 грами (крем)

Охолодіть сирі курячі яйця. Вбийте їх в посуд з високими стінками і всипте до яєць цукор. Збийте їх до пухкої маси міксером. Змішайте в окремій ємності рослинне масло, лимонний сік, водичку і натерту цедру лимона. Додайте цю суміш до цукру. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.

Просійте в отриману масу двісті п'ятдесят грам борошна. Ви можете просіяти її кілька разів перед тим, як ввести до інших інгредієнтів, тоді корж вийде набагато пишніше. Додайте до борошна розпушувач і замісити рідке тісто без грудочок.

Яблука вимийте, дістаньте з них серцевину і кісточки. Наріжте на дрібні кубики. Підготовлені фрукти введіть в тісто, гарненько перемішайте масу.

Візьміть роз'ємну форму для запікання. У цьому рецепті використана формочка з діаметром 22 см. Змастіть її дно і боки рослинним маслом. Присипте борошном, щоб випічка не прилипала. Вилийте тісто у форму і випікайте корж сорок хвилин в духовці при ста вісімдесяти градусах.

Робимо крем. Нагрейте молоко, але не кип'ятіть його. Додайте до нього ваніль. Жовтки розітріть в окремій мисці з цукром. Щоб це було простіше зробити, можете додати до них пару ложок молока.

У гаряче молоко акуратно введіть жовтки з цукром, не знімаючи його з плити. Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння, млоїте на маленькому вогні, поки крем не загусне.

Тепер вам потрібно остудити готовий крем і дістати з духовки корж. Бісквіт розрізати на дві частини гострим довгим ножем або ж кулінарною ниткою. Рясно змастіть бісквіт і накрийте його другою половиною. Зверху також змастити торт кремом і прикрасьте на свій смак.