Варення малинове
(покроковий рецепт з фото)
Домашні заготовки - це не тільки спосіб зберегти овочі та фрукти на зиму, але і можливість продовжити літо, насолоджуючись апетитними і корисними смаколиками. Спробуйте обов'язково цей рецепт!
Хочу запропонувати вашій увазі досить простий спосіб, як приготувати варення малинове. Мінімум зусиль вам буде потрібно докласти, щоб зробити таку класну заготовку. Варення прекрасно підійде до чаю, до найрізноманітніших десертів, а також в якості натурального ліки в період застуди.
- Малина - 500 грам
- Цукор - 500 грам

1. Свіжі ягоди - основа нашого варення.

2. Баночки обов'язково потрібно простерилізувати не менше 10 хвилин.

3. Вимиті і обсушені ягоди відправте в глибоку каструлю. Всипте цукор.

4. Розімніть все (зручно використовувати для цього толкушку для картоплі) до появи соку.

5. Поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння. Якщо під рукою є термометр, слідувати, щоб температура була близько 104-х градусів. Якщо вона менше, додайте ще трохи цукру.

6. Розлийте варення по стерилізованим раніше баночках. Накрийте кришками.

7. І в киплячій воді простерилизуйте ще хвилин 7-10. Після остудіть і приберіть в темне прохолодне місце.