Рецепт Варення малинове фото

Варення малинове
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Малина
Літні
Заготовки, Варення

Домашні заготовки - це не тільки спосіб зберегти овочі та фрукти на зиму, але і можливість продовжити літо, насолоджуючись апетитними і корисними смаколиками. Спробуйте обов'язково цей рецепт!

Хочу запропонувати вашій увазі досить простий спосіб, як приготувати варення малинове. Мінімум зусиль вам буде потрібно докласти, щоб зробити таку класну заготовку. Варення прекрасно підійде до чаю, до найрізноманітніших десертів, а також в якості натурального ліки в період застуди.

  • Малина - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
варення малинове - фото крок 1
1. Свіжі ягоди - основа нашого варення.
варення малинове - фото крок 2
2. Баночки обов'язково потрібно простерилізувати не менше 10 хвилин.
варення малинове - фото крок 3
3. Вимиті і обсушені ягоди відправте в глибоку каструлю. Всипте цукор.
варення малинове - фото крок 4
4. Розімніть все (зручно використовувати для цього толкушку для картоплі) до появи соку.
варення малинове - фото крок 5
5. Поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння. Якщо під рукою є термометр, слідувати, щоб температура була близько 104-х градусів. Якщо вона менше, додайте ще трохи цукру.
варення малинове - фото крок 6
6. Розлийте варення по стерилізованим раніше баночках. Накрийте кришками.
варення малинове - фото крок 7
7. І в киплячій воді простерилизуйте ще хвилин 7-10. Після остудіть і приберіть в темне прохолодне місце.

Схожі рецепти