Варення з малини з кленовим сиропом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже простим рецептом варення, яке доповнить будь-яку вашу випічку, сніданки або ароматний чай, наприклад. Це не заготовка на зиму, але сподіваюся, вам сподобається ідея.
Цей рецепт гарний тим, що використовувати можна не тільки свіжу ягоду в сезон, але і заморожену, наприклад. У поєднанні з соком апельсина виходить дивно смачно і ароматно. Так що дуже раджу взяти на замітку цей варіант приготування малинового варення з кленовим сиропом.
- Малина - 600 грам
- Кленовий сироп - 1/3-1/2 склянки (за смаком)
- Апельсин - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1
Ягоди викладіть в невеликий сотейник і поставте на вогонь.
2
Додайте свіжовичавлений сік апельсинів, щіпку солі і сироп.
3
Після закипання проваріть на середньому вогні хвилин 5-7, іноді помішуючи.
4
Приберіть вогонь до мінімуму і млоїте ще пару хвилин, постійно помішуючи.
5
Готове варення розлийте по стерилізованим баночках, остудіть і приберіть в холодильник.