Яєчний лікер
(покроковий рецепт з фото)
Накриваючи на стіл, неодмінно хочеться порадувати гостей не лише смачними стравами та закусками, але і якісним і смачним алкоголем. У цьому випадку вас виручить рецепт, як приготувати яєчний лікер.
Смачні домашні алкогольні напої - це відмінна альтернатива покупним. Яєчний лікер домашнього приготування відрізняється від магазинного тим, що його смак більш м'який. Такий алкогольний напій відмінно підходить до будь-якого свята або посиденьок з друзями. Можна використовувати міцну горілку (близько 40 градусів) або більш м'яку.
- Яйце - 5 штук
- Пудра цукрова - 150 грам
- Ваніль - 10 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Горілка - 200 мілілітрів

1. Яйця мою, відділяю жовтки від білків, використовую тільки жовтки, відправляю їх в миску, додаю цукрову пудру і ваніль. На вогонь ставлю каструлю, а зверху встановлюю миску з жовтками. Збиваю на водяній бані близько десяти хвилин, до утворення пишної і однорідної маси.

2. Не знімаючи миски з водяної бані і продовжуючи збивати віночком, ввожу до отриманої маси вершки (33% жирності).

3. Останнім до яєчно-вершковою масі вливаю горілку, продовжую помішувати.

4. Готовий яєчний лікер знімаю з водяної бані, остуджують його до кімнатної температури, потім ставлю в холодильник до повного охолодження.

5. Остиглий яєчний лікер переливаю в пляшку або графин. Для подачі на стіл розливаю його порційно і насолоджуюся.