Рецепт Закачування овочів на зиму фото

Закачування овочів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Огірок, Болгарський перець
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Заготовки, Консервація

За цим рецептом овочі виходять ніжними на смак, не надто гострі або кислі, всього в міру, як на мене. Спробуйте. Для початку можна зробити одну баночку, а потім скорегувати набір спецій.

Овочі, підготовлені до консервації, потрібно укласти в банки зі спеціями. Залити окропом і простерилізувати. Перевернути догори дном до повного охолодження. Після прибрати для зберігання.

  • Огірок - 4-5 штук
  • Помідор - 300 грам
  • Болгарський перець - 1-2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень - 1 пучок (лист хрону, вишні, смородини, петрушка і кріп)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% -ний - 1 Ст. Ложка
  • Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
закачування овочів на зиму - фото крок 1
Підготуйте відразу все овочі. Вимийте. Перець і часник потрібно очистити. Банки і кришки повинні бути стерильними.
закачування овочів на зиму - фото крок 2
Перець порізати кільцями. У огірків відріжте попки.
закачування овочів на зиму - фото крок 3
На дно банки покладіть спеції. Далі шарами - овочі.
закачування овочів на зиму - фото крок 4
Додайте сіль і цукор.
закачування овочів на зиму - фото крок 5
Залийте окропом банку. Поставте в киплячу воду стерилизоваться на 5 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Потім влийте оцет і закатати банку.

Схожі рецепти