Запіканка з фаршем і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви думаєте, що запіканки - це складно і довго, готова посперечатися, після цього простого рецепту запіканки з фаршем і помідорами ви поміняєте свою думку. Відмінне блюдо на всі випадки життя!
Мені особисто дуже подобається цей рецепт приготування запіканки з фаршем і помідорами тим, що в ній немає нічого зайвого. Адже м'ясо і овочі тут відмінно доповнюють один одного, але при цьому вибір гарніру до такої запіканці все ж залишається за вами, чого не скажеш про рецепти супер-ситних гарячих страв, в яких намішано стільки всього! А тут, як то кажуть, простенько і зі смаком.
1. Отже, фарш, якщо потрібно, розморожуємо і зливаємо зайву рідину.
2. Тепер до фаршу додамо сіль, перець, і посічену зелень на ваш розсуд. Ретельно заважаємо.
3. Цибуля чистий, подрібнюємо в блендері або дрібно ріжемо ножем і теж домішуємо до фаршу, щоб надати йому більше соковитості.
4. Беремо форму для запікання з бортиками, застилає її папером або фольгою для запікання, якщо боїтеся пригорання, і тонким рівномірним шаром викладаємо нашу основу для запіканки.
5. Тепер помідори моєму, видаляємо черешки, і нарізаємо дрібними кубиками або тонкими часточками. Викладаємо поверх м'яса.
6. Тепер в різних місцях зверху розташуємо частини вершкового масла, і відправимо в розпечену духовку на 20-25 хвилин.
Готово! У мене духова піч стара і потужність в ній не регулюється, а відразу виставляється на максимум можливого, тому і приготування в ній займає не так багато часу. Але ви, звичайно, виходите з можливостей своєї техніки, - можливо треба буде потримати блюдо в духовці трохи довше. Але в будь-якому випадку, тепер і ви знаєте, як приготувати запіканку з фаршем і помідорами, так не відкладайте підготовку!
- Фарш - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 400 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Зелень - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Отже, фарш, якщо потрібно, розморожуємо і зливаємо зайву рідину.
2. Тепер до фаршу додамо сіль, перець, і посічену зелень на ваш розсуд. Ретельно заважаємо.
3. Цибуля чистий, подрібнюємо в блендері або дрібно ріжемо ножем і теж домішуємо до фаршу, щоб надати йому більше соковитості.
4. Беремо форму для запікання з бортиками, застилає її папером або фольгою для запікання, якщо боїтеся пригорання, і тонким рівномірним шаром викладаємо нашу основу для запіканки.
5. Тепер помідори моєму, видаляємо черешки, і нарізаємо дрібними кубиками або тонкими часточками. Викладаємо поверх м'яса.
6. Тепер в різних місцях зверху розташуємо частини вершкового масла, і відправимо в розпечену духовку на 20-25 хвилин.
Готово! У мене духова піч стара і потужність в ній не регулюється, а відразу виставляється на максимум можливого, тому і приготування в ній займає не так багато часу. Але ви, звичайно, виходите з можливостей своєї техніки, - можливо треба буде потримати блюдо в духовці трохи довше. Але в будь-якому випадку, тепер і ви знаєте, як приготувати запіканку з фаршем і помідорами, так не відкладайте підготовку!