Запіканка з макаронів з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно вичитав рецепт приготування запіканки з макаронів з м'ясом. Виходить набагато смачніше макаронів по-флотськи, і за часом недовго.
Як виявилося, готувати запіканку з макаронів з м'ясом в домашніх уязика нескладно. Замість перцю можна використовувати будь-які інші спеції. Блюдо готується в три етапи. Спочатку готуємо смажені овочі, потім варимо макарони і, нарешті, готуємо запіканку. Ось покроковий рецепт:
1. Натираємо моркву, дрібно нарізаємо часник і цибулю, подрібнюємо петрушку.
2. Заливаємо в сковорідку рослинне масло, розігріваємо його. Засипаємо цибулю, морква. Розмішуємо і обсмажуємо протягом 6 хвилин. Додаємо петрушку і часник, розмішуємо і обсмажуємо ще близько хвилини.
3. М'ясо можна порізати на дрібні кубики або зробити з нього фарш. Додаємо в м'ясо овочі, приправляем сіллю і перцем. Вливаємо в миску з фаршем збите яйце, добре вимішуємо.
4. Готуємо макарони. Варимо їх в підсоленій воді до напівготовності.
5. Тепер викладаємо все в форму для запікання в наступному порядку: третину макаронів, половину фаршу, третину сиру, третину макаронів, половину фаршу, половину залишився сиру, всі макарони, зверху присипати сиром, що залишився. Накриваємо форму кришкою і ставимо в духовку при температурі 190 градусів на півгодини.
- Сіль - За смаком
- Мелений чорний перець - За смаком
- М'ясо - 500 грам (бажано фарш)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка - 4 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Макарони - 400 грам
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Тертий сир - 100 грам
1. Натираємо моркву, дрібно нарізаємо часник і цибулю, подрібнюємо петрушку.
2. Заливаємо в сковорідку рослинне масло, розігріваємо його. Засипаємо цибулю, морква. Розмішуємо і обсмажуємо протягом 6 хвилин. Додаємо петрушку і часник, розмішуємо і обсмажуємо ще близько хвилини.
3. М'ясо можна порізати на дрібні кубики або зробити з нього фарш. Додаємо в м'ясо овочі, приправляем сіллю і перцем. Вливаємо в миску з фаршем збите яйце, добре вимішуємо.
4. Готуємо макарони. Варимо їх в підсоленій воді до напівготовності.
5. Тепер викладаємо все в форму для запікання в наступному порядку: третину макаронів, половину фаршу, третину сиру, третину макаронів, половину фаршу, половину залишився сиру, всі макарони, зверху присипати сиром, що залишився. Накриваємо форму кришкою і ставимо в духовку при температурі 190 градусів на півгодини.