Засолка риби
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай для засолювання риби використовують горбушу, форель, сьомгу та іншу червону рибу. Але мені подобається рецепт, як зробити швидкий посол оселедця, це дуже смачно і просто! Спробуйте, не пошкодуєте.
Замість вина можна використовувати 2 ст. Ложки оцту, але необхідно збільшити кількість води. Раджу використовувати сухе вино, воно надає особливої пікантності і аромат риби. Лук краще вибрати солодкий, salatnyi. Зберігається риба такого засолу не більше 2-х тижнів.
- Оселедець - 3-4 штук
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 2-3 Ст. Ложок
- Вино біле - 0, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Духмяний горошок - 5-8 штук
- Гвоздика - 3-5 штук
- Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
1
Для приготування розсолу налийте воду і вино в каструлю, додайте цукор, сіль, спеції. Доведіть до кипіння і поставте охолоджуватися в холодне місце.
2
Оселедець очистіть, видаліть зябра і плавники. Наріжте її шматочками товщиною 1-1, 5 см.
3
Наріжте цибулини кільцями.
4
У глибокій ємності перекладіть шарами рибу і цибулю, потім залийте розсолом. Закрийте щільно посуд і поставте на добу в прохолодне місце.
5
Подавайте рибу на стіл зі свіжою зеленню.