Буряк з хріном і часником
(покроковий рецепт з фото)
Буряк якось невиправдано не входить в топовий список овочів для заготовок на зиму і абсолютно марно, тому що з буряка виходять чудові закуски. Наприклад, з хроном і часником.
Якщо в ваших "засіках" домашніх заготовок на зиму до сих пір немає заготовок з буряком, дуже рекомендую приготувати закуску з буряка з хріном і часником, тому що це дуже смачна закуска. Готується просто, в покроковому рецепті розповім як.
- Буряк - 2 штуки
- Хрін - 150 грам (коріння)
- Часник - 6-8 зубчиків
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 15 грам
- Яблучний оцет - 50 мілілітрів
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 1 щіпка

Підготуйте інгредієнти, буряк краще відварити заздалегідь.

Натріть буряк на крупній тертці, покладіть в сотейник.

Натріть на тертці корінь хрону або перейдіть через м'ясорубку.

Пропустіть через прес часник.

Додайте часник до буряка і хріну, добре перемішайте, прогрійте до температури 60-70 градусів.

Додайте сіль, цукор, яблучний оцет, рослинна олія, чорний мелений перець і ще проваріть хвилин 5-7. Підготуйте простерилізовані банки.

Розкладіть буряк в банки, але кришки не закручуйте. У каструлю покладіть серветку, поставте банки, налийте теплу воду на 2/3 висоти банок, стерилізують 15 хвилин з моменту закипання, після чого закрутіть кришки, переверніть догори дном, прохолодний.

Закуска з буряка з хріном і часником вийшла дуже смачна, в міру гостра, збалансована за смаком. Від душі рекомендую приготувати. З такої кількості продуктів виходить приблизно 600-650 грам закуски.