Буряковий суп
(покроковий рецепт з фото)
Буряковий суп - дуже простий і бюджетний суп, традиційний для російської кухні. По суті, буряковий суп - це молодший брат борщу, простіша його версія. Мінімум інгредієнтів - але виходить смачно.
Вашій увазі представлений класичний рецепт приготування бурякового супу. Його можна готувати як на м'ясному бульйоні, так і на воді. Погодьтеся - готується дуже легко і, навіть недосвідченої господині за допомогою рецепта бурякового супу з фото буде просто приготувати хороший, повноцінний обід Подавати такий суп можна з часником, з салом. Якщо суп зварений на воді - він може подаватися і холодним. Смачного вам!
- Буряк - 1 штука (середнього розміру)
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- М'ясо для бульйону - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Оцет 9% або лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 L

М'ясо або кісточки моєму і варимо бульйон.

Поки вариться бульйон, не втрачатимемо час і почистимо моркву, буряк і цибулю.

Натираємо моркву на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізаємо і ставимо присмажуватися на рослинному маслі хвилин 5-10.

Натираємо буряк і відправляємо на сковорідку до морквині і цибулі. Поливаємо оцтом - так буряк збереже свій гарний колір. Тушкуємо до готовності під кришкою. Не забуваємо іноді перемішувати.

Очищаємо картоплю і нарізаємо кубиками або як вам подобається.

Бульон сварился. М'ясо можна витягнути або залишити в каструлі - все залежить від ваших смаків:) Додаємо в бульйон картоплю і солимо.

Коли картопля майже готова - додаємо тушковані овочі з пательні. Доводимо до смаку - перчим, солимо. Додаємо лавровий лист . Доводимо до кипіння і вимикаємо! Перед подачею посипаємо зеленню і додаємо сметану.