Дамляма 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Дамляма - традиційне узбецьке блюдо, що представляє собою баранину, тушковану з овочами і запечене під капустяним листям. Дуже смачно і корисно. Заходьте, я покажу вам, як приготувати дамляму.
Це дуже просте в приготуванні блюдо узбецької кухні. Дамляма цілком здатна прикрасити собою і святковий стіл, а також підійде для щоденної трапези. Всі овочі гасяться у власному соку, м'ясо ж присмажується (за рахунок того, що воно знаходиться внизу казана) до хрусткого стану. Це дуже смачно і зовсім нескладно! 
- Морква - 500 грам
 - Картопля - 1 кілограм
 - Купуста білокачанна - 500 грам
 - Цибуля ріпчаста - 4 штуки
 - Баранина на ребрах - 1 кілограм
 - Kurdyuk - 300 грам
 - Сіль - За смаком
 

Баранячі ребра разом з нарізаним курдюком викладіть на дно казана.

На м'ясо викладіть нарізану кільцями цибулю. Не забудьте посолити і поперчити.

На цибулю викладіть нарізану брусочками моркву.

Потім викладіть картоплю, нарізаний досить крупно.

Капусту потрібно розібрати на листя, викладіть їх щільно поверх всіх овочів. Додайте третину склянки води. Казан закрийте кришкою і поставте на сильний вогонь.

Через 10 хвилин вогонь потрібно зменшити і готувати ще 40 хвилин. Коли листя капусти придбають прозорість, дамляма готова.

Подають дамляму в великому блюді, виклавши всі компоненти в зворотній послідовності: спочатку - листя капусти, потім - овочі і м'ясо.