Домашній молочний лікер
(покроковий рецепт з фото)
Домашній молочний лікер стократ смачніше будь-якого покупного. Зі скептицизмом спробував приготувати його один раз, але тепер готую регулярно. Дуже смачний напій, дуже подобається жінкам.
Якщо вам як і мені подобаються легкі алкогольні напої з витонченим смаком - то домашній молочний лікер вас обрадує. Нескладна рецептура, мінімум інгредієнтів, але молочний лікер в результаті виходить дуже смачний.
- Горілка - 2 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Лимон - 1\2 штук

Почну з пари слів про інгредієнти. Молоко повинно бути нежирним, горілка - дійсно хорошою. Замість лимона можна використовувати апельсин, але особисто мені більше подобається версія з лимоном.

Просто-напросто змішуємо всі наші інгредієнти в баночці або інший скляній ємності. Лимон (або апельсин) нарізати великими шматками і кинути туди ж. Закриваємо кришкою і залишаємо на 10 днів в сухому прохолодному місці. Щодня скляну ємність необхідно збовтувати.

Через 10 днів відкорковуємо нашу ємність і пропускаємо лікер через марлю. Чим більше разів пропустіть через марлю - тим чистіше буде ваш лікер. Як мінімум 3-4 рази обов'язково потрібно процідити через марлю, щоб напій вийшов гідним.

Усе, лікер готовий, його можна наливати в гарну пляшку і подавати на стіл охолодженим.