Хворост з медом
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий і улюблений багатьма хмиз традиційно доповнюють цукровою пудрою. Я ж хочу запропонувати вам не менш смачний варіант - хрусткий і апетитний хмиз з медом в домашніх умовах. Запам'ятовуйте!
Тісто для хмизу замішується швидко і просто, але перед смаженням я рекомендую залишити його "відпочити" з 15-20 хвилин. Розкачайте все тісто відразу, наріжте і загорніть пластинки, так як смажиться хмиз дуже швидко.
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Крем - 100 грам
- Борошно - 2-2.5 склянки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Мед - За смаком (для подачі)

1. Підготуйте необхідні інгредієнти.

2. У глибоку миску вбийте яйця.

3. Додайте сіль, соду і цукор.

4. Збийте і додайте сметану.

5. Всипте просіяне борошно.

6. Замісити тісто щільне.

7. Через 15-20 хвилин розкачайте пласт тесту максимально тонко.

8. Наріжте довгими смужками.

9. І поперек.

10. У центрі кожної смужки зробіть невеликий надріз.

11. Протягніть через нього кінець смужки.

12. На сковороді розігрійте олію і викладіть тісто.

13. Смажте до рум'яності з двох сторін.

14. Готовий хворост спершу викладіть на паперовий рушник або в друшляк, щоб стекли надлишки масла.

15. Полийте хмиз медом і подавайте до столу. Приємного чаювання!