Ікра овочева на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Осінь - пора заготовок, я б хотіла поділитися з вами цікавим рецептом ікри з овочів. Ікра овочева на зиму за цим рецептом відмінно підходить для домашнього консервування, а смак просто відмінний.
Консервована ікра з овочів - прекрасна заготівля на зиму. І сьогодні я розповім, як приготувати цю невигадливу, але дуже смачну закуску швидко і легко. Я люблю кабачки, тому для ікри за основу я зазвичай беру саме їх, а ще помідори і морквину. Спецій використовую зовсім небагато, щоб не забивати ніжний і нейтральний смак кабачка. Помідори надають кислинку, а морквина і цибулю - солодкість. В цілому замість кабачка можна взяти баклажани, цукіні або патисони, тут вже на ваш розсуд. Ікра в будь-якому випадку виходить дуже смачною.
- Кабачок - 3 штуки
- Помідор - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Оцет - 30 мілілітрів

Кабачки помийте, видаліть живці і поріжте великим кубиком.

Лук почистіть і наріжте дрібними кубиками. Додайте його до кабачків.

Помідори промийте і наріжте на четвертинки. Складіть в миску до кабачків і цибулі.

Морква промийте, почистіть і поріжте кільцями. Додайте до інших овочів.

Поставте овочі на вогонь і проваріть до м'якості приблизно хвилин 20. Приправити сіллю і poperčite.

Коли овочі охолонуть, складіть їх в блендер і перебити в пюре.

Додайте рослинне масло і оцет, добре все перемішайте. Розкладіть ікру по стерильним банкам і закатати кришками.