K'opoolu 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
K'opoolu - овочева ікра з баклажанів, популярна в Болгарії. Цією холодної закуски є багато різновидів. Пропоную вам дізнатися рецепт, як приготувати кьопоолу, найпростіший його варіант.
Баклажани і перець НЕ смажаться, а запікаються в духовці. Закуска подається в холодному вигляді, можна їсти ложкою або з скибочкою свіжого хліба. Кьопоолу виходить смачною, корисної, гострої закускою. Спробуйте! 
- Баклажан - 6 штук
 - Помідор - 2 штуки
 - Перець болгарський - 1 штука
 - Перець гострий - 1 штука
 - Часник - 2 зубчики
 - Масло оливкове - 30 мілілітрів
 - Оцет яблучний 6% - 2 Ст. Ложки
 - Сіль - За смаком
 - Цукор - За смаком
 

Овочі вимийте. Часник очистіть, у баклажан і перцю видаліть плодоніжки.

Баклажани розріжте на дві половинки. Наколи овочі виделкою. Поставте в духовку запікатися при 200 градусах на 30-40 хвилин.

На помідорах зверху зробіть хрестоподібний надріз, опустіть в окріп на 1-2 хвилини. Потім зніміть шкірку.

З запечених овочів зніміть шкірку, у перцю видаліть насіння. З'єднайте всі інгредієнти в мисці, пробийте блендером. Є також варіант просто все дрібно порізати, щоб відчувалися шматочки овочів.

Смачного!