Капуста с буряком
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині ця закусочка дуже популярна, особливо взимку: коли вибір овочів не великий, а хочеться побалувати себе смачним салатом або овочевим блюдом. Маринована капуста відмінно зберігається в холоді.
Це салат-закуска буде відмінним доповненням до рибних або м'ясних страв. Перед подачею можна додати кропу і рослинного масла, хоча і сама по собі закуска дуже смачна. Сіль і цукор можна відрегулювати під себе. Хай щастить!
- Капуста - 1 кілограм
- Буряк - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Часник - 1-3 зубчиків

Підготуйте продукти. Вимийте капусту, очистіть буряк і часник.

З води, список lavrovogo, цукру і солі зваріть розсіл. Змішайте і доведіть до кипіння, проваріть хвилину, а потім вимкніть вогонь. Влийте оцет. Розсіл готовий.

Поріжте капусту великими шматочками або квадратиками.

Поріжте соломкою або пластинками буряк. Часник можна пропустити через прес або порізати пластинками. Зробіть, як подобається вам.

Залийте капусту розсолом, він повинен покривати капусту, і залиште остигати. Після приберіть на добу в холодильник.

Капуста с буряком готова! Можна подавати її до столу, змастивши олією або просто так, а надлишки розкласти по банках і зберігати в холодильнику.