Каш крупу
(покроковий рецепт з фото)
Каша Грітсу - блюдо південноамериканської кухні з кукурудзяної крупи. Традиційно кукурудзяну кашу подають на сніданок разом з різними добавками. За консистенцією каша виходить м'якою, ніжною і текучої.
Як начинки будемо використовувати темпі - продукт з ферментованої сої. Його можна замінити на печериці. Замість кукурудзяної крупи можна взяти поленту, так каша вийде ще ніжніше. Нижче я дам покроковий опис, як приготувати кашу Грітсу.
- Зерно зернових - 80 грам (або полентой)
- Соеве молоко - 250 мілілітрів
- Рослинний спред - 20 грам
- Сир - 50 грам
- Темпе - 80 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Помідори черрі - 5-8 штук
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Овочевий бульйонний кубик - 1/2 штуки

Підготуйте всі інгредієнти.

Налийте в каструлю з товстим дном соєве молоко, доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте овочевий кубик і рослинний спред, перемішайте до повного розчинення. Додати сіль, поперчіть.

Кукурудзяну крупу гарненько промийте, потім додайте в каструлю. Гарненько перемішайте. Варіть кашу на повільному вогні 15 хвилин під кришкою.

Додайте тертий сир. Перемішайте і варіть кашу ще 5 хвилин, поки сир повністю не розплавиться.

Темпе наріжте смужками в півсантиметра. Занурте в соєвий соус і обсмажте на сковороді з двох сторін до коричневої скоринки.

Томати черрі розріжте навпіл, потім обсмажте на сковороді.

Смажений темпі поріжте кубиками, петрушку дрібно порубати. Додайте томати.

Перекладіть кашу в тарілку, додайте темпі, томати і зелень. Каша скрипить над, смачного!