Котлета «Пожарська»
(покроковий рецепт з фото)
Варіацій котлет придумано дуже багато. Є ті, що робляться просто з фаршу, а є і незвичайні способи. Але багато хто з них відомі і мають велику історію. Саме таким і є мій рецепт.
Прочитайте про те, як приготувати котлету "пожарська" . Це знамените гаряче блюдо російської кухні з'явилося в г. Торжок в 19 столітті. Тоді в трактирі під керівництвом Євдокима Пожарського сам А.С. Пушкін спробував ці котлети і радив їх своєму другові. Вони готуються на основі курки і панірують, щоб була хрустка скоринка.
- Куряче філе - 900 грам
- Ріпчаста цибуля - 400 грам
- Кнопка - 200 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Вершки 20% - 200 мілілітрів
- Бублик sdobnaya - 4 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком

Чистий і Мельк nashinkuyte цибулю.

У сковороді розігрійте трохи рослинного і вершкового масла. Обсмажте на них цибулю до м'якості.

Курку промийте і наріжте шматочками.

Потім філе подрібніть в блендері.

Булочку поламайте на дрібні шматки. Потім залийте її вершками, і залиште на 10 хвилин.

У фарш додайте сіль і перець. Все перемішайте.

Далі в курку додайте м'якуш з цибулею. Фарш ретельно перемішайте.

В кінці в масу додайте підморожене масло, нарізане шматочками. Ще раз перемішайте.

Попередньо батон подморозьте. Потім зробіть з нього паніровці. Для цього просто натріть батон на крупній тертці.

З фаршу, змочивши руки водою, зліпите котлети. Обваляйте кожну в паніровці.

Обсмажте котлети з обох боків до рум'яного кольору в розігрітій олії.

Потім перекладіть котлети в фольгу в духовку при 180 градусах на 10 хвилин. Смачного!