Курка у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо попереду свято - ви просто зобов'язані знати, як приготувати курку в фользі, - запікаючи її цілком за цим рецептом, ви отримаєте справжню прикрасу столу! Не складно, красиво і дуже апетитно!
Пропоную вам класичний рецепт курки в фользі, - нічого зайвого, тільки те, що допоможе курці рівномірно запектися, не ставши ні занадто сухий, ні Пригоров, і не залишившись, навпаки, вогкуватої зсередини. Так що довіртеся цим рецептом приготування курки в фользі, - не пошкодуєте!
Отже, як приготувати курку в фользі:
1. Курку, якщо потрібно, размораживаем, ретельно промиваємо під проточною водою, і обсушуємо рушником.
2. Часник чистим, нарізаємо пластинками, і фаршируємо курку по всьому колу, трохи надрізу шкірку.
3. В окремому посуді змішуємо майонез і аджику. Солимо, перчим, і додаємо улюблені приправи прямо в соус.
4. Обмащуємо соусом рівномірно всю курку, і залишимо її хоча б на годину просочитися.
5. Дістаємо, начиняє її зсередини тоненько нарізаною картоплею. Також частина картоплі викладайте на фольгу, - а вже поверх нього поміщаємо курочку.
6. Загортаємо фольгою нашу курку з картоплею в кілька шарів. І - в розігріту духовку на годину-дві. (в залежності від потужності плити).
Готово! Ваша курка в фользі в домашніх умовах готова! Щоб курка приємно зарум'янилася, - вже в кінці готування верхній шар фольги потрібно зняти, а щоб була максимально соковитою, - відразу фольгу не знімайте, нехай постоїть до охолодження в своєму ж соку. Смачного!
- Курка - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Аджика - 2 чайних ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
Отже, як приготувати курку в фользі:
1. Курку, якщо потрібно, размораживаем, ретельно промиваємо під проточною водою, і обсушуємо рушником.
2. Часник чистим, нарізаємо пластинками, і фаршируємо курку по всьому колу, трохи надрізу шкірку.
3. В окремому посуді змішуємо майонез і аджику. Солимо, перчим, і додаємо улюблені приправи прямо в соус.
4. Обмащуємо соусом рівномірно всю курку, і залишимо її хоча б на годину просочитися.
5. Дістаємо, начиняє її зсередини тоненько нарізаною картоплею. Також частина картоплі викладайте на фольгу, - а вже поверх нього поміщаємо курочку.
6. Загортаємо фольгою нашу курку з картоплею в кілька шарів. І - в розігріту духовку на годину-дві. (в залежності від потужності плити).
Готово! Ваша курка в фользі в домашніх умовах готова! Щоб курка приємно зарум'янилася, - вже в кінці готування верхній шар фольги потрібно зняти, а щоб була максимально соковитою, - відразу фольгу не знімайте, нехай постоїть до охолодження в своєму ж соку. Смачного!