Kyefali, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Kyefali, запечена в духовці, та ще й з овочами - чому не смакота? Ця страва обов'язково прикрасить ваш святковий стіл або перетворить звичайний обід або вечерю на справжнє свято.
Простий рецепт кефалі, запеченої в духовці:
1. Починаю завжди з того, що чищу рибку, виймаю всі нутрощі і добре промиваю під проточною водою.
2. Потім беру овочі. З картоплі і кабачка знімаю шкірку, мою і нарізаю на кругляшки. Мою інші овочі. Помідор ріжу на дольки, селера - кружечками, а болгарський перець нарізаю невеликими частинами.
3. Після овочів знову приступаю до рибку. Kyefali, всередині і зовні, перчу і натираю сіллю. Потім оливковою олією змащую деко, перекладаю на нього кефаль і навколо рибки викладаю нарізані овочі.
4. Блюдо відправляю запікатися в духовку, розігрітій до 180 градусів. Запікати потрібно приблизно 30 хвилин.
5. Коли рибка покриється золотистою скоринкою, її потрібно вийняти і посипати свіжою петрушкою. Блюдо готово.
Смачного!
- Kyefali - 3 штуки (свіжі)
- Живці селери- 5 штук
- Помідор - 4 штуки (великих)
- Болгарський перець - 2 штуки
- Кабачок - 2 штуки
- Сіль - будь-За смаком
- Чорний перець - будь-За смаком (мелений)
- Петрушка - будь-За смаком (свіжа)
- Оливкова олія - 100 грам
- Картопля - 5 штук
1. Починаю завжди з того, що чищу рибку, виймаю всі нутрощі і добре промиваю під проточною водою.
2. Потім беру овочі. З картоплі і кабачка знімаю шкірку, мою і нарізаю на кругляшки. Мою інші овочі. Помідор ріжу на дольки, селера - кружечками, а болгарський перець нарізаю невеликими частинами.
3. Після овочів знову приступаю до рибку. Kyefali, всередині і зовні, перчу і натираю сіллю. Потім оливковою олією змащую деко, перекладаю на нього кефаль і навколо рибки викладаю нарізані овочі.
4. Блюдо відправляю запікатися в духовку, розігрітій до 180 градусів. Запікати потрібно приблизно 30 хвилин.
5. Коли рибка покриється золотистою скоринкою, її потрібно вийняти і посипати свіжою петрушкою. Блюдо готово.
Смачного!