Лаваш з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Такий рецепт приготування лаваша з картоплею дуже схожий на рецепт спекотного, тільки вся начинка виявляється в лаваші. Блюдо виходить дуже ситним, його зручно брати з собою на обіди і пікніки.
Такі пиріжки з лаваша можна готувати з будь-якою начинкою, дуже добре поєднується картопля з грибами, курка з волоськими горіхами. А інколи, коли м'яса немає, можна зробити конвертики з лаваша просто з картопляним пюре або сиром. Смачного!
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- М'ясо - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 200 грам
- Перець - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком

Отже, приступимо до готування, першим нашим кроком буде підготовка продуктів. Моєму картоплю, чистимо її і ріжемо на шматочки, дрібні кубики. Точно також ріжемо м'ясо, м'ясо можна взяти будь-який, це не принципіально, фарш, до речі, теж дуже добре підійде. Якщо не хочете різати картоплю кубиками, можна зробити картопляне пюре. Тепер все це з'єднуємо в який-небудь мисочці, туди додаємо подрібнену цибулю, солимо, перчимо і добре перемішуємо весь вміст миски.

До суміші, щоб вона не була дуже сухою додаємо, 1/4 склянки води. Знову все перемішуємо і відставляємо в сторону. Приступаємо до лаваш, беремо лист лаваша і розрізаємо рівно на 4 квадратика, точно також чинимо і з другим листа лаваша. І на кожну таку четвертинку лаваша викладаємо приблизно по дві столові ложки начинки, якщо м'ясо взяли нежирне, можна покласти по маленькому шматочку вершкового масла.

Лаваші слід звернути конвертиком і укласти на деко, конвертики змащуємо маслом і загортаємо їх у аркуші фольги, тепер вкладаємо їх на деко. Ставимо в духовку на хвилин 50, випікаємо "пиріжки" при температурі 200 градусів.