Малиновий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливо ароматний ягідний кекс, в тісто для якого додається пюре зі свіжої малини. Такий десерт нікого не залишить байдужим, адже це втілення справжньої ніжності і яскравого літнього смаку!
При приготуванні тіста для цього кексу можна попередньо заморозити свіжі ягоди малини для зручності їх пюрірованія. Також враховуйте, що при необхідності можна виключити з рецептури рисове борошно, замінивши її пшеничного. Кекс вийде менш розсипчастим, але на його смакові якості це не вплине.
- Малина (свіжа або заморожена) - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Борошно рисове - 50 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Розпушувач - 10 грам

Підготуйте продукти, необхідні для приготування малинового кексу. Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно стало м'яким.

У глибокій мисці з'єднайте м'яке масло і цукровий пісок, введіть яйця по одному, ретельно перемішуючи масу.

Приготуйте суміш з двох видів борошна (пшеничного і рисової) і розпушувача, а потім введіть її в олійно-яєчну масу порціями при просіюванні.

За допомогою блендера перетворите малину в пюре (в даному випадку використовуються попередньо заморожені ягоди, але це необов'язково) і додайте в тісто, перемішайте.

Викладіть тісто сметанному консистенції в підготовлену форму і випікайте малиновий кекс при температурі 170-180 градусів протягом 45-55 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою.

Залиште готовий кекс в вимкненій духовці ще на 7-10 хвилин, а потім вийміть його і дайте повністю охолонути.

Подавайте остиглий малиновий кекс, доповнивши його за бажанням ягідним соусом, варенням або джемом. Кекс виходить ніжним і має пористу структуру, яку добре видно в розрізі.