Морозиво в морожениці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Хочете приготувати натуральне, дуже смачне шоколадне морозиво в морожениці в домашніх умовах? Тоді саме вам і стане в нагоді цей вельми простий рецепт улюбленого багатьма річного десерту.
Цей рецепт приготування морозива в морожениці особливо припаде до смаку всім любителям шоколаду. Насичений смак його просто не залишить всіх, хто спробує, байдужими. Завдяки техніці процес зовсім нескладний. Це чудовий десерт для дорослих і дітей, який обов'язково рекомендую повторити.
- Вершки - 500 мілілітрів
 - Какао - 20 грам
 - Шоколад - 140 грам
 - Молоко - 250 мілілітрів
 - Цукор - 150 грам
 - Сіль - 1 щіпка
 - Жовтки - 5 штук
 - Ваніль - За смаком
 

1. З'єднайте в невеликому сотейнику 250 мілілітрів вершків і какао. Поставте на вогонь.

2. Помішуючи, доведіть до кипіння.

3. Зніміть з вогню і додайте шоколад. Я рекомендую використовувати чорний шоколад.

4. Ретельно перемішайте, поки шоколад повністю не розчиниться.

5. Додайте вершки і ще раз як слід перемішайте.

6. В окремому сотейнику з'єднайте тепле молоко, цукор і щіпку солі. Додайте ванільний екстракт або, якщо є, паличку ванілі.

7. Акуратно відокремте білки від жовтків. Останні збийте в невеликій мисці.

8. З'єднайте молоко з жовтками, перемішайте і відправте на вогонь. Постійно помішуйте, не відходячи від сотейника.

9. Коли суміш завариться, зніміть з вогню і влийте в шоколадну масу. Для надійності процідіть через сито, щоб не попалися грудочки.

10. І відразу ж потрібно відправити все це в мисочку з льодом. Остудіть, перемішуючи.

11. Тепер саме час перелити готову основу в мороженицу. А далі процес можна довірити техніці, слідуючи інструкціям. Для початку потрібно дати морозиву трохи застигнути.

12. Після можна відправити в морозилку до повного застигання.