Мус ананасовий
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і ніжний десерт - ананасовий мус - готується швидко і легко. Він стане відмінним завершенням романтичної вечері, тому варто навчитися його готувати.
Цей смачний десерт для дітей і дорослих готується з консервованого ананаса. І ще: мус з ананаса - це відмінний засіб втамувати голод і не набрати зайві кілограми.
- Ананас в сиропі - 1 штука (консерви, банку)
- Желатин в листах - 6 грам
- Маскарпоне - 250 грам
- Вершки збиті - 250 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Ванілін - 1 штука (пакетик)

1. Замочіть листи желатину в холодній воді.

2. 5 скибочок консервованого ананаса покладіть у високу вузьку ємність.

3. Подрібніть їх занурювальним міксером.

4. Ще 5 скибочок ананаса дрібно наріжте.

5. У мисці збийте маскарпоне, цукрову пудру і ванілін, додавши частину збитих вершків.

6. З'єднайте подрібнений ананас з збитою сирної сумішшю і дрібно нарізаним ананасом.

7. Закип'ятіть ананасовий сік з банки, щоб його обсяг став менше в 2 рази, і розчиніть в гарячому соку розмочений і віджатий желатин.

8. Влийте розчинений желатин в миску з ананасово-сирної сумішшю, перемішайте.

9. Додайте збиті вершки, перемішайте.

10. Викладіть мус в чашки, прикрасьте шматочками ананаса і поставте в холодильник до подачі на стіл.