Плов з грибами і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Плов - дуже популярне у багатьох країнах блюдо. Існує безліч способів приготування і різних сполучень інгредієнтів для плову. Мій улюблений варіант - з куркою і грибами!
Перед вами - простий рецепт приготування плову з грибами і куркою. Якщо набридли печериці, можна взяти інші лісові гриби, виходить теж непогано. Спеції для плову регулюйте самостійно, хтось же любить гостріше, а хтось не дуже. При подачі на стіл обов'язково присипте свіжою зеленню (кріп, петрушка). Хай щастить!
- Курка - 500 грам
- Мал - 200 грам
- Печериці - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Зелень - За смаком
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком

Моркву і цибулю очищуємо і нарізаємо, цибуля - півкільцями, морква - кружечками.

Курку наріжте великими шматочками, обсмажте до золотистої скоринки на сильному вогні.

У цій же сковороді обсмажуємо цибулю і моркву приблизно 5 хвилин.

Печериці промиваємо і нарезам пластинками.

Викладаємо печериці до цибулі і моркви, смажимо ще 5 хвилин.

Беремо глибоку сковороду з товстим дном, викладаємо курку.

Потім овочі.

Зверху кладемо рис, спеції і томатну пасту. Заливаємо водою і варимо до готовності рису.

При подачі на стіл прикрашаємо плов зеленню. Смачного!