Pucer
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите подорожувати, не виходячи з будинку, пробуючи страви різних кухонь світу, то на замітку рекомендую взяти досить простий у виконанні рецепт іспанського жаркого з м'ясом і овочами за смаком.
Ця страва часто називають густим супом, але, на мій погляд, воно все-таки ближче до жаркого, ніж до супу. Головна перевага в тому, що його можна зробити з абсолютно будь-яких овочів. Чим більше їх буде, тим смачніше вийде ваше блюдо. Крім того, серед інгредієнтів часто буває також горох або чечевиця, наприклад. Отже, перед вами нескладний варіант, як приготувати пучеро.
- Яловичина - 1 кілограм (грудинка)
- Картопля - 1-2 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Кукурудза - 1-2 штук
- Мускатна гарбуз - 200 грам
- Зелень - 1 пучок
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль і перець - За смаком

1. На сковороді з невеликою кількістю масла обсмажте пару кілець цибулі і великих скибочок моркви.

2. У велику каструлю викладіть вимите м'ясо, обсмажені овочі і зелень. Додайте лавровий лист або інші спеції для аромату. Поставте варитися бульйон. Після закипання зніміть піну, приберіть вогонь і млоїте бульйон до м'якості м'яса.

3. Готовий бульйон зніміть з вогню. М'ясо остудіть трохи і наріжте великими шматочками. Штам Бульйон. Очистіть і наріжте великими шматочками селера, морква, картопля. Гарбуз - півколом, кукурудзу - кружечками.

4. У сотейнику або в окремій каструлі обсмажте в невеликій кількості масла цибулю. Додайте м'ясо, овочі і влийте бульйон. На середньому вогні варите до м'якості овочів. Посоліть і поперчіть за смаком.

5. Ось і весь секрет, як приготувати пучеро. Подавайте до столу блюдо гарячим, акуратно виклавши в тарілку по шматочку овочів з бульйоном.