Рибна скоблянка з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Скоблянка - це старовинне блюдо російської кухні і готується воно з кількох видів м'яса або риби з грибами і картоплею під соусом або без. Все просто, ситно і смачно.
Це ситне блюдо можна приготувати на сковороді, обсмажуючи все інгредієнти, а можна запекти в духовці під вершковим соусом, тоді і не потрібно буде стояти біля плити, контролюючи процес приготування. Для цієї страви можна використовувати будь-які сорти риби, морепродукти. Гриби - печериці можна замінити на білі гриби або інші лісові, попередньо відварити їх. Спробуйте приготувати - це дуже смачно!
- Картопля - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 150 грам
- Хек - 1 штука (філе)
- Крижана риба - 2 штуки (філе)
- Креветки - 100 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка (для соусу )
- Часник - 2 зубчики
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сметана густа - 1 Ст. Ложка (з верхом)
- Сіль, перець - За смаком

Підготуйте всі продукти для скоблянкі. Нам знадобляться - цибуля ріпчаста або червоний, печериці, картопля, креветки і кілька видів риби. У мене хек і крижана риба. Картопля варимо цілими бульбами до готовності, можна варити в мундирі або почистити.

Поки вариться картопля, потрібно нарізати цибулю півкільцями і гриби шматочками середнього розміру. Нагрійте масло в сковороді і обсмажити цибулю з грибами до рум'яної скоринки, трохи посоліть і поперчіть.

Збираємо блюдо. У форму для запікання викладіть варену картоплю, нарізаний кружками, сіль і poperčite.

Філе риби наріжте на скибочки, сіль і poperčite - перемішайте в мисці і викладіть на картоплю, чергуючи скибочки риби.

Викладаємо зверху гриби з цибулею.

Розподіліть чищення креветки.

Готуємо соус. Розтопіть в сковороді пару ложок вершкового масла і всипте борошно. Смажте на середньому вогні хвилину, постійно помішуючи.

Влейте молоко, перемішайте, щоб не було грудочок. Потім додайте вершки, сметану і тертий часник. Доведіть до кипіння, перемішуючи, сіль і poperčite.

Залийте соусом блюдо і відправте в духовку.

Запікайте хвилин 25-30 при температурі 180 градусів.

Смачного!