Рулька в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Смачно приготована рулька - це прекрасне блюдо на будь-який святковий стіл. Пропоную вам класичний рецепт рульки в мультиварці. Усе, хто не байдужі до м'яса і пива, будуть в захваті!
Свиняча рулька - дуже ситне блюдо. Подужати цілу рульку в самоті здатний не кожен. Блюдо відмінно підійде для недільного обіду, коли можна дозволити собі приділити прийому їжі побільше часу, насолодитися по-справжньому класно приготованим м'ясом під келих хорошого свіжого пивка. Ммм… дуже, дуже смачна страва, яким можна поневолити всіх, хто любить м'ясо і пиво. Отже, розповідаю, як приготувати рульку в мультиварці.
- Рулька свиняча - 1, 7 кілограма
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець чорний горошком - 10 штук
- Вода - 2, 5 L

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Рульку промийте, очистіть шкіру рульки від можливих забруднень. Помістіть рульку в чашу мультиварки. Кость у рульки велика, тому на дно вона не поміщається, але для мультиварки це не так і важливо, головне, щоб кришка закрилася, а всередині все прекрасно приготується.

До рулька в чашу мультиварки відправте порізану на кілька частин морква і розрізаний на 4 частини лука. Туди ж покладіть лаврове листя і перець горошком. Можна додати трохи солі. Але я цього не роблю, так як згодом рулька запікатиметься в соєвому соусі. Залийте водою, щоб займала приблизно 2/3 обсягу чаші, накрийте кришкою, включите режим "гасіння" з 2 години і готуйте до кінця роботи програми.

Потім рульку вийміть, бульйон злийте (його можна використовувати для приготування супу або заливного), морква і цибуля нам також не потрібні. Рульку нашпигуйте шматочками часнику.

Тепер етап запікання рульки. Щоб рулька краще і швидше пропеклась, я відокремила кілька шматків м'яса від кістки. Все потрібно помістити назад в мультиварку, додати соєвий соус. По бажанню, можна додати трохи бульйону, але мені потрібно, щоб рулька саме запікалася. Увімкніть режим "випічка" з 30 хвилин і готуйте до кінця роботи програми.

Рулька відмінно пропеклась, кожен шматочок покритий блискучою ароматної глазур'ю. Подавайте рульку гарячої. Смачного!