Саців по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне холодна страва грузинської кухні - відмінний варіант для святкового столу. З цим простим рецептом сациві по-грузинськи Ви зможете приготувати соковите і смачне м'ясо в ніжному соусі!
Існує багато рецептів сациві. Традиційно використовують м'ясо індички, але можна готувати сациві і з куркою. Сама страва подається холодним (хоча, можна подавати і гарячим), а основну нотку пікантності додають всілякі спеції. Для приготування сациві по грузинськи рекомендую використовувати цілу курку (якщо такої можливості немає, беремо крильця).
- Курка - 1, 5 кілограма
- Грецькі горіхи - 500 грам
- Цибуля - 400 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лимонний сік або гранатовий - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком

Приготуйте інгредієнти. Курку відварити.

Потім курку розріжте на шматки і запечіть до рум'яної скоринки в духовці.

Обсмажте дрібно порізану цибулю.

Гасіть далі разом з цибулею і курку. Тим часом будемо робити соус. Змішайте спеції: хміль-сунелі, червоний мелений перець, шафран, гвоздику. Подрібніть горіхи і додайте в них спеції, а також товчений часник.

Додаємо в горіхову суміш бульйон від курки. Добре все перемішуємо. Додаємо до курки в каструлю.

Доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь і додаємо ложку оцту. Перед подачею даємо охолонути, можна прикрасити зеленню. При бажанні, можна окремо приготувати будь-який гарнір. Смачного)