Рецепт Саців по-грузинськи фото

Саців по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Соуси

Це традиційне холодна страва грузинської кухні - відмінний варіант для святкового столу. З цим простим рецептом сациві по-грузинськи Ви зможете приготувати соковите і смачне м'ясо в ніжному соусі!

Існує багато рецептів сациві. Традиційно використовують м'ясо індички, але можна готувати сациві і з куркою. Сама страва подається холодним (хоча, можна подавати і гарячим), а основну нотку пікантності додають всілякі спеції. Для приготування сациві по грузинськи рекомендую використовувати цілу курку (якщо такої можливості немає, беремо крильця).

  • Курка - 1, 5 кілограма
  • Грецькі горіхи - 500 грам
  • Цибуля - 400 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Лимонний сік або гранатовий - 1 Ст. Ложка
  • Спеції - За смаком
саців по-грузинськи - фото крок 1
Приготуйте інгредієнти. Курку відварити.
саців по-грузинськи - фото крок 2
Потім курку розріжте на шматки і запечіть до рум'яної скоринки в духовці.
саців по-грузинськи - фото крок 3
Обсмажте дрібно порізану цибулю.
саців по-грузинськи - фото крок 4
Гасіть далі разом з цибулею і курку. Тим часом будемо робити соус. Змішайте спеції: хміль-сунелі, червоний мелений перець, шафран, гвоздику. Подрібніть горіхи і додайте в них спеції, а також товчений часник.
саців по-грузинськи - фото крок 5
Додаємо в горіхову суміш бульйон від курки. Добре все перемішуємо. Додаємо до курки в каструлю.
саців по-грузинськи - фото крок 6
Доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь і додаємо ложку оцту. Перед подачею даємо охолонути, можна прикрасити зеленню. При бажанні, можна окремо приготувати будь-який гарнір. Смачного)

Схожі рецепти