Салат з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Салат з фаршем підійде любителям нових смаків і ситної їжі. У цій страві традиційні продукти вдало поєднуються з екзотичними. Підійде як для званого обіду, так і для романтичної вечері.
Основне правило для успішного приготування цього салату - фарш повинен бути ніжний, з філе. А так - все досить просто.
Як приготувати салат з фаршем:
1. Цибулину середнього розміру дрібно нарізаємо, змішуємо з фаршем і смажимо до готовності на рослинній олії. Використовуємо середній вогонь, щоб зберегти м'якість нашого страви.
2. Під час смаження готуємо для салату соус. Відварюємо 2 яйця, вибираємо жовтки і подрібнюємо ложечкою. На дрібній тертці натираємо твердий сир. Перемішуємо два інгредієнта зі сметаною або майонезом (ніжніше або гостріше вам хочеться за смаком) до середньо-рідкої консистенції. У соус за бажанням можна додати лимонний сік, який зрадить салату з фаршем приємний післясмак.
3. Для додання екзотичності і незвичайності страви, можна поекспериментувати з додаванням фруктів, я рекомендую яблука або ананаси. Нарізаємо кубиками середньої величини і змішуємо з фаршем.
4. Переходимо до фінальної частини: а саме до підготовки нашого страви до подачі. Соковиті листя салату викладаємо по краю тарілки, в середину – фарш, зверху поливаємо соусом. Руками «рвемо» на дрібні шматочки петрушку і кріп і рівномірно посипаємо ними салат.
5. Деякі господині, слідуючи кулінарної моді, посипають салати смаженими горіхами. У нашому випадку підійде арахіс і волоський горіх.
От і все! Пам'ятайте, що салат з фаршем - унікальне блюдо, яке може використовуватися в безлічі варіацій. Дотримуйтесь основних правил рецепта і фантазуйте!
- Фарш - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Сир - 50 грам
- Листя салату- 4 - 6 штук
- Петрушка - 20 грам
- Кріп - 20 грам
- Яблуко - 1 штука (невеликого розміру, Сочное и твёрдое)
- Ананас - 50 грам
- Сметана або майонез- 50 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Як приготувати салат з фаршем:
1. Цибулину середнього розміру дрібно нарізаємо, змішуємо з фаршем і смажимо до готовності на рослинній олії. Використовуємо середній вогонь, щоб зберегти м'якість нашого страви.
2. Під час смаження готуємо для салату соус. Відварюємо 2 яйця, вибираємо жовтки і подрібнюємо ложечкою. На дрібній тертці натираємо твердий сир. Перемішуємо два інгредієнта зі сметаною або майонезом (ніжніше або гостріше вам хочеться за смаком) до середньо-рідкої консистенції. У соус за бажанням можна додати лимонний сік, який зрадить салату з фаршем приємний післясмак.
3. Для додання екзотичності і незвичайності страви, можна поекспериментувати з додаванням фруктів, я рекомендую яблука або ананаси. Нарізаємо кубиками середньої величини і змішуємо з фаршем.
4. Переходимо до фінальної частини: а саме до підготовки нашого страви до подачі. Соковиті листя салату викладаємо по краю тарілки, в середину – фарш, зверху поливаємо соусом. Руками «рвемо» на дрібні шматочки петрушку і кріп і рівномірно посипаємо ними салат.
5. Деякі господині, слідуючи кулінарної моді, посипають салати смаженими горіхами. У нашому випадку підійде арахіс і волоський горіх.
От і все! Пам'ятайте, що салат з фаршем - унікальне блюдо, яке може використовуватися в безлічі варіацій. Дотримуйтесь основних правил рецепта і фантазуйте!