Самогон з буряку цукрового
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви недосвідчений самогонщик, то вам стане в нагоді мій рецепт. Він простий, і тому я розповім вам, як приготувати самогон з буряка цукрового. За класичною схемою будемо робити його на дріжджах.
Даний алкогольний напій виходить дуже чистим і м'яким. Він не надто гіркий, і якраз буде добре "йти" під варену картоплю і рибку. Щоб все вдало склалося, варто правильно перегнати рідину. Але ось що найважливіше: буряк треба дуже ретельно помити і очистити, адже саме від цього буде залежати смак.
Удачі вам в приготуванні!
- Буряк - 4 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 5 літрів
- Дріжджі - 250 грам

Буряк почистіть і дуже ретельно помийте. Натріть її на дрібній тертці або подрібніть в м'ясорубці. Покладіть все в каструлю і залийте невеликою кількістю води. Варіть 10 хвилин.

Зніміть з вогню буряк і додайте до неї цукор. Все перемішайте до повного розчинення цукру. Потім масу потрібно залишити, щоб вона охолола.

В іншій каструлі нагрійте 5 літрів води до 27 градусів. Вкіньте в неї дріжджі і залиште в теплому місці на півгодини. Після цього часу додайте бурякову масу в воду, перемішайте і перелийте в посудину з кришкою.

Брагу залиште в теплому місці на тиждень. За цей час все зайве осяде. Самогон Перегон і деформації. Охолодитися его - і пробуйте.