Сарсуела
(покроковий рецепт з фото)
Справжня знахідка для гурманів - це оригінальне іспанське блюдо з морепродуктами, яке стане головною прикрасою святкового столу. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт приготування сарсуели.
Існує безліч рецептів сарсуели: це досить популярне в Іспанії блюдо, але кожен регіон має свої особливості приготування. Мені сподобався цей рецепт (в який я ризикнула додати свої нюанси). Отже, для приготування сарсуели в домашніх умовах Вам знадобиться багато креветок, при цьому постарайтеся купити різних сортів. Можна, можливо, наприклад змішати королівські з коктейльними (я зазвичай так і роблю). Ще Вам знадобиться курячий бульйон - Сарсуела - досить насичене гаряче спекотне. Дивимося рецепт.
- Біле вино - 1 Склянка
- Пучок петрушки - 1 штука
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Іспанські сосиски - 4 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 5 штук
- Зелений перець - 0, 5 штуки
- Креветки (різних сортів) - 1, 5 кілограма
- Курячий бульйон - 0, 5 L

Відваріть креветки, додавши зелень і спеції (якщо креветки заморожені, необхідно розморозити їх попередньо).

Тепер поріжте квадратиками сосиски (іспанські сосиски - це наша кров'янка, грубо кажучи). Можете взяти замість них мисливські. Обсмажуємо в оливковій олії з дрібно порізаною цибулею і часником.

Вливаємо туди ж курячий бульйон, тушкуємо кілька хвилин на середньому вогні. Потім додаємо до сосисок і бульйону подрібнені помідори, зелений перець, вино і спеції. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 7.

Варені креветки кидаємо в каструлю до бульйону з овочами. Тушкуємо все разом хвилини 2. Ось такий простий рецепт сарсуели! Подавати спекотне потрібно гарячим. Як гарнір можете використовувати рис або картопля. Перед подачею прикрасьте зеленню, а також можете подати з устрицями. Смачного!