Шоколадний десерт в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям простих і швидких десертів хочу запропонувати на замітку цей рецепт. Мінімум зусиль і часу, ніякої випічки в духовці і приголомшливий результат в кінці. Заінтриговані вже? запам'ятовуйте!
Час активних дій - близько 20 хвилин, але після десерт потрібно буде відправити в холодильник, щоб він як слід охолов. Перед подачею можна доповнити його збитими вершками, кокосовою стружкою, горішками. Такий варіант, як приготувати шоколадний десерт в мікрохвильовці, на мій погляд, обов'язково варто додати в кулінарну скарбничку
- Цукор - 0.5 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 2.5 склянки
- Жовтки - 3 штуки
- Шоколадні дропси - 120 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка

1. У глибокій мисці з'єднайте цукор, крохмаль, какао і сіль, перемішайте до однорідності.

2. Додайте півсклянки молока, збийте, після - жовтки і молоко, що залишилося.

3. Накрийте кришкою або тарілкою так, щоб залишився невеликий зазор. Надішліть в мікрохвильовку на 3 хвилини. Після дістаньте і збийте ще разок гарненько.

4. Надішліть назад в мікрохвильовку ще на 1 хвилин. Ще раз перемішайте і останній раз поставте десерт в мікрохвильовку на 30 секунд.

5. Додайте шоколад, ванільний екстракт і вершкове масло. Перемішайте. Розлийте по порційних чашках або креманкам. Трохи остудивши, приберіть в холодильник.

6. Шоколадний десерт в мікрохвильовці подавайте охолодженим, доповнивши при бажанні вершками.
Смачного!
Смачного!