Штрудель з буряком, сиром і шпинатом 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Виявляється, штрудель (ньому. Strudel - «вихор, воронка, вир ») буває не тільки з десертною, але і з різною несолодкої начинкою. Картопляний, ковбасний, м'ясної ... А ще з буряком, сиром і шпинатом.
Заходьте в гості, я розповім вам, як приготувати штрудель з буряком, сиром і шпинатом. У цьому пирозі під тонким тестом закутали смачну і ситну начинку, в якій вдало поєднуються буряк, сир і шпинат.
- Борошно пшеничне - 300 грам
 - Яйце - 1 штука
 - Борошно житнє обдирне - 3 Ст. Ложки(2 ст. L. - в тісто; 1 ст. L. - для начинки)
 - Вода - 150 мілілітрів
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 - Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
 - Буряк - 300 грам (запечена)
 - Шпинат - 200 грам (заморожений)
 - Сир - 100 грам
 - Цибуля - 1 штука
 - Часник - 1 зубчик
 - Сіль - За смаком
 - Чорний перець - За смаком (мелений)
 - Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
 - Оцет 6% яблучний - 1 Чайна ложка
 - Цукор - 1 Чайна ложка
 - Кунжут - 1 Ст. Ложка
 

Борошно пшеничне і борошно житнє просійте в глибоку миску, зробіть поглиблення. Вбийте яйце, додайте воду, сіль і рослинне мало, замісіть тісто. Довго вимішувати не варто, досить, щоб тісто зібралося в однорідний шар. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште "відпочити" з 30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Овочі очистіть. Шпинат розморозити при кімнатній температурі, відіжміть зайву вологу.

Оливкова олія розігрійте в глибокій сковороді, подрібнену цибулю і часник пасеруйте до м'якості.

Додайте шпинат, сіль і перець за смаком, тушкуйте протягом 2-3 хвилин.

Буряк і сир натріть на крупній тертці, з'єднайте зі шпинатом, цукром і оцтом.

Тісто розкачати в дуже тонкий прямокутний пласт і присипте 1 ст. L. Житнього борошна.

Разместите по пласту начинку, не доходячи до краю по 2 см, загорніть краю.

Поверніть в рулет, наколи верх виделкою і змастіть сумішшю жовтка і 1 ст. L. Води, посипте кунжутом. Поставте пиріг пекти в розігріту до 180 ° С духовку на 55 хвилин.

Готовий штрудель прикрийте х / б рушником і повністю остудіть на решітці. Смачного!