Сир «сіртакі» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
"сіртакі" - популярний грузинський сир, який можна купити в будь-якому сирному магазині. А що якщо приготувати подібний сир самостійно? Спробуйте, виходить дуже ніжний і смачний продукт!
Перед вами - простий рецепт приготування сиру "сіртакі" в домашніх умовах. Сметана збивається з яйцями, потім вводиться в кипляче молоко, все вариться до необхідної "хлопчатой" консистенції. Потім сирна маса віджимається від зайвої рідини і поміщається на добу під гніт в холодильник. Через добу сир готовий! хай щастить!
- Молоко коров'яче - 2 L
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Крем - 400 мілілітрів
- Яйця - 6 штук

У велику каструлю влийте молоко, засипте сіль і перемішайте. Доведіть все до кипіння. В окремій ємності збиваємо сметану і яйця.

У кипляче молоко акуратно вводимо сметану з яйцями. Тримаємо на вогні 2-3 хвилини, поки сметана не почне перетворюватися в пластівці.

Знімаємо каструлю з вогню і зливаємо масу через марлю. Отриману рідину віджимають, даємо її охолонути.

Загорніть масу в марлю, помістіть під гніт і залиште на добу в холодильнику.

Смачного!