Сир вершковий 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Рецепт приготування вершкового сиру. Домашній сир надзвичайно смачний і корисний. За даним рецептом готується він буквально п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Для того, щоб сир вийшов хорошим, треба щоб сир був не дуже жирний, але і не сухий. У приготуванні сиру так само використовують вершкове, олія, яйця і молоко.
- Молоко - 1 літр
 - Сир - 1 кілограм
 - Сіль - 1, 5 чайних ложки
 - Яйця - 3 штуки
 - Сода - 1 Чайна ложка
 - Вершкове масло - 100 грам
 

1. Наливаємо молоко в каструлю, кладемо туди сир і починаємо нагрівати. Коли молоко почне кипіти, варимо хвилин сім-десять, періодично не забуваємо помішувати. Сир почне трохи тягнутися і злегка плавитися, якщо він був сухий і не жирний.

2. Потім відкидаємо на друшляк готову масу, попередньо який треба застелити марлею. Рідини даємо стекти. Маса повинна бути схожа на дотик на тягучий м'який пластилін. Рідина з цього вареного сиру стече приблизно хвилини за дві-три. Можна для прискорення процесу віджати сирну масу руками.

3. В окремому посуді, обов'язковою не емальованому і з товстим дном, змішуємо стекла сир, соду, сіль, масло і яйця. Все добре перемішуємо.

4. Щоб не зіпсувати посуд, треба безперервно помішувати. При постійному помішуванні сир плавиться краще. Коли від стінок посуду маса почне відставати - сир готовий. Сирну масу перекладаємо на блюдо, накриваємо плівкою і поставимо сир остигати на холод.