Свинина в квасі
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий рецепт для тих, хто любить експериментувати на кухні. Свинина, замаринована в квасі, вийде дуже м'якою, соковитою і з незвичайним ароматом. Рецепт дуже легкий, смак страви підкорює.
В якості маринаду для м'яса квас використовується дуже рідко, а даремно! Адже м'ясо виходить дуже м'яким, соковитим і з неповторним ароматом. Зацікавилися? Тоді читаємо і дивимося рецепт, в якому детально розказано, як приготувати свинину в квасі. Таким чином можна маринувати м'ясо для шашлику, але часу на маринування знадобиться набагато менше: годину 2-3 буде достатньо.
- Свиняча рулька - 3 кілограма (або Окорок)
- Квас - 1 літр (несолодкий)
- Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
- Часник - 8 зубчиків
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Ст. Ложка (можна мелений)
- Лавровий лист - 4-5 штук
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Smalec - 2 Ст. Ложки (по бажанню)

Відокремлюємо м'ясо від кістки.

І нарізаємо на шматки.

Очищаємо цибулю і часник. Лук наріжемо кільцями або півкільцями, а часник наріжемо невеликими пластинками.

М'ясо посипаємо сумішшю кмину, меленого перцю і солі і викладаємо в один шар в миску.

Викладаємо частину цибулі, подрібненого часнику і додамо лавровий лист.

Потім викладемо шар м'яса, лука і так далі.

Заливаем все квасом, закриваємо миску і ставимо в холодильник годин на 10-12.

Дістанемо м'ясо з маринаду і викладаємо у форму для запікання.

Поверх м'яса викладемо замаринований цибулю і додамо смалець. Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку запікатися при 200 градусах приблизно 1, 5 годину.

Тепер прибираємо фольгу, акуратно зливаємо м'ясний сік, з нього можна приготувати соус. І відправимо м'ясо назад в духовку підрум'янюватися хвилин на 30-40.

І ось соковите і ароматне м'ясо готове!