Рецепт Сябу-сябу фото

Сябу-сябу
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Яловичина, Гриби, Цибуля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи

Далеко не всім любителям азіатської кухні знайоме це блюдо. Воно досить специфічне, враховуючи інгредієнти, хоч і неймовірно просте в процесі. Якщо не боїтеся експериментів, запам'ятовуйте рецепт!

Ця страва в звичному нам розумінні - суп, проте його можна сміливо подавати не тільки на обід, але і на вечерю. Варіантів, як приготувати "сябу-сябу", існує безліч, у кожної господині є свої переваги за інгредієнтами. Основними залишаються 3 в даний час: м'ясо, овочі та кунжутний соус для подачі. А далі можна доповнити блюдо локшиною, наприклад, або окремо подати з рисом, грибами, водоростями і т. d.

  • Яловичина - 300 грам
  • Гриби енокі - 150 грам
  • Овочі - За смаком (водорості, капуста, цибуля, бобові паростки, dajkon, морква, зелень, листя салату)
  • Тофу - 150 грам
  • Кунжутний соус - За смаком (для подачі)
  • Мал - За смаком (для подачі)
сябу-сябу - фото крок 1
1. Яловичину потрібно нарізати дуже тонко, буквально як папір. Зробити це можна тільки з підмороженому м'ясом. Водорості комбу з'єднайте з водою у великій каструлі і поставте на вогонь.
сябу-сябу - фото крок 2
2. Кунжутний соус можна купити, якщо пощастить знайти його в магазині, або приготувати самостійно. Для цього з'єднаєте по 1/3 склянки соєвого соусу, цукру, оцту з половиною склянки води. Додайте склянку обсмаженого і подрібненого в блендері кунжуту, трохи кунжутного масла, солі і місо-пасти. Перемішайте і приберіть соус до подачі в холодильник.
сябу-сябу - фото крок 3
3. Підготуйте все овочі, зелень і тофу. Надішліть в киплячу воду разом з м'ясом.
сябу-сябу - фото крок 4
4. Проваріть трохи (5-6 хвилин) до готовності і відразу подавайте до столу.
Смачного!