Сябу-сябу
(покроковий рецепт з фото)
Далеко не всім любителям азіатської кухні знайоме це блюдо. Воно досить специфічне, враховуючи інгредієнти, хоч і неймовірно просте в процесі. Якщо не боїтеся експериментів, запам'ятовуйте рецепт!
Ця страва в звичному нам розумінні - суп, проте його можна сміливо подавати не тільки на обід, але і на вечерю. Варіантів, як приготувати "сябу-сябу", існує безліч, у кожної господині є свої переваги за інгредієнтами. Основними залишаються 3 в даний час: м'ясо, овочі та кунжутний соус для подачі. А далі можна доповнити блюдо локшиною, наприклад, або окремо подати з рисом, грибами, водоростями і т. d.
- Яловичина - 300 грам
- Гриби енокі - 150 грам
- Овочі - За смаком (водорості, капуста, цибуля, бобові паростки, dajkon, морква, зелень, листя салату)
- Тофу - 150 грам
- Кунжутний соус - За смаком (для подачі)
- Мал - За смаком (для подачі)

1. Яловичину потрібно нарізати дуже тонко, буквально як папір. Зробити це можна тільки з підмороженому м'ясом. Водорості комбу з'єднайте з водою у великій каструлі і поставте на вогонь.

2. Кунжутний соус можна купити, якщо пощастить знайти його в магазині, або приготувати самостійно. Для цього з'єднаєте по 1/3 склянки соєвого соусу, цукру, оцту з половиною склянки води. Додайте склянку обсмаженого і подрібненого в блендері кунжуту, трохи кунжутного масла, солі і місо-пасти. Перемішайте і приберіть соус до подачі в холодильник.

3. Підготуйте все овочі, зелень і тофу. Надішліть в киплячу воду разом з м'ясом.

4. Проваріть трохи (5-6 хвилин) до готовності і відразу подавайте до столу.
Смачного!
Смачного!